Cu #Bunsimț construim o comunitate mai sănătoasă! Urbanism și construcții așa cum trebuie – Ramona Ioana Bruynseels, candidat primăria sector 1

  Situația curentă în urbanismul Sectorului 1

  Sectorul 1 al Capitalei se confruntă cu numeroase probleme de urbanism care necesită o abordare fermă și imediată. Dezinteresul administrațiilor anterioare a dus la o serie de deficiențe majore care acum trebuie adresate urgent pentru a asigura un mediu de viață sigur și armonios pentru toți locuitorii.

  Problemele majore ale urbanismului în Sectorul 1:

  • Străzi înguste și parcări haotice: Aceste condiții nu numai că îngreunează traficul, dar pot pune în pericol viețile locuitorilor în cazul unor situații de urgență, din cauza accesului dificil pentru vehiculele de intervenție.
  • Construcții realizate fără autorizații: Multe dintre construcții sunt realizate ilegal, fără respectarea normelor legale, urmând să intre în legalitate post-factum, ceea ce pune sub semnul întrebării siguranța acestora.
  • Eliberarea dificilă a avizelor de construcție: Procesul birocratic greoi și lipsit de transparență decouragează dezvoltarea armonioasă și legală a sectorului.
  • Nerespectarea regimului de înălțime: Acest aspect distorsionează peisajul urban și afectează calitatea vieții locuitorilor.

  Soluții propuse pentru un urbanism responsabil și durabil

  Impunerea respectării normelor de urbanism:

  • Aplicarea strictă a reglementărilor urbanistice: Voi asigura că toate construcțiile și proiectele de dezvoltare respectă regulile de urbanism existente pentru a promova o creștere armonioasă a sectorului.
  • Combaterea construcțiilor ilegale: Voi iniția măsuri ferme împotriva celor care construiesc ilegal, asigurându-mă că toate construcțiile din sector sunt sigure și autorizate conform legii.
  • Proiecte de construire durabile: Promovarea tehnologiilor verzi și a materialelor ecologice în construcții pentru a reduce impactul asupra mediului și a îmbunătăți calitatea vieții urbane.
  • Transparență în eliberarea autorizațiilor de construcție: Voi reforma procesul de acordare a avizelor pentru a elimina birocrația și a asigura un proces rapid și deschis, cu participarea activă a comunității.
  • Elaborarea de Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) conforme: Aceste planuri vor respecta legislația în vigoare și vor facilita dezvoltarea echilibrată a sectorului, evitând suprapopularea și asigurând spații adecvate pentru parcări și zone verzi.

  Angajamentul meu către cetățenii Sectorului 1

  Ca viitor primar, mă angajez să aduc schimbări semnificative în modul în care este gestionat urbanismul în Sectorul 1. Voi lucra pentru a transforma sectorul într-un model de urbanism responsabil, unde fiecare cetățean se simte în siguranță și respectat. Investițiile inteligente și viziunea inovatoare vor garanta că Sectorul 1 devine un exemplu de bune practici în administrația publică locală.

  Prin implementarea acestor soluții, viziunea mea este de a transforma Sectorul 1 într-o zonă unde regulile de urbanism sunt respectate, iar dezvoltarea sa este sustenabilă și inclusivă. Așa construim cu #Bunsimț o comunitate mai sănătoasă și mai sigură pentru toți locuitorii săi.